.

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE&HER TÜRK ASKER DOĞAR

13 Nisan 2010 Salı

İLÇEYE ADIM ADIM...

 Yukarı kesimlere yağan karın ayazı çöktü sisli tepeye...
Yeni yeni yeşeren fındık dallarına bir zararı yok çok şükür.

 
Çok değil en geç iki haftaya kadar ilçeye inerken gördüğüm manzara böyle yeşile boyanacak...

Bu en yakın komşumuz. Daha önce koymuştum ama devamında ki yol ile bütünlüğünü korusun diye yine koydum.


Veee!... İlçe göründüüü!!...

Asvalta çıkınca biraz daha yürüyeceğiz... Haydi tabana kuvvet!!

Kimsecikler görünmüyor...

İşte bizi şehre götürecek otobüs. İlçe merkezi!!!

Hadi oturuverin gari... Eyi yolculuklar :))

                                              muhabbetle

8 yorum:

  1. Merhaba Newbahar, siz her nerde iseniz, sizi daha ilçeye götürecek yerleşime gelmek üzere ne güzel manzaraları olan doğa harikası yerlerden gidiyorsunuz ve asfalta düşüyorsunuz ve biraz daha yürüdükten sonra çarşı merkezine geliyorsunuz. Sizi artık ilçeye götürecek midibüsü görüyorsunuz ve nihayet ilçeye yol almak üzere yerleşiyorsunuz. Kanaatimce, siz eviniz ile otobüse binececeğiniz yer arasını yürüyerek kat ediyorsunuz. Sadece yeşil fındık dallarından bahsetmişiniz ama, işte burası bir beldedir, köydür ve adı şudur falan gibi yer tanımlarına değinmemişiniz. Çok yüksekçe bir yer olduğu görünmekte. Bundan sonra da ilçedeki serüveninizi ve geri dönüşü anlatırsınız herhalde.

    Ben de böyle bir yerlerde yaşamayı ne kadar çok arzu ediyorum, bilemezsiniz. Daha doğrusu, sade bir yaşamın peşindeyim. Herkesten ve herşeyden uzak eşimle ben tek başımıza.

    Sessiz ve sakin bir doğa ortamını öyle özledik ki, ama ne çocuklar ne de torunlar bizleri tek başımıza bırakmıyorlar. Siz daha torun torba sahibi değilsiniz. Şu anda çocukları bir büyütelim, okutalım adam olsunlar, ondan sonra başgöz edelim ve biz de tek başımıza kalıp, şöyle sade bir hayatın peşinde koşalım diyebilirsiniz, ama çocuklar ve torunlar sizi asla bırakmazlar. Bir kene gibi yapışırlar. Allah, herkesin çoluğunu çocuğunu sevdiklerine bağışlasın ve onların acılarını göstermesin de, tek bizler ölünceye kadar onlara göz kulak olalım.

    Bak bu güzel paylaşımın beni ta nerelere sürükledi görüyor musun? İşte sen bu paylaşımınla övünmelisin ki, Recep babaya sade bir hayatın özlemini hafiflettiğin için.

    Allah'a emanet olun ve sağlıcakla kalın.

    YanıtlaSil
  2. Hadi iyi yolculuklar...

    YanıtlaSil
  3. Bir an şu yeşillikli fotoğraf karesinin içince olmak istedim.Ohh mis gibi kokar oralar..

    YanıtlaSil
  4. Blogunu her ziyaretimde hayran kalıyorum yaşadığın yere. Doğayla kucak kucağa oluşuna ve "sanırım" bunun tadını doyasıya çıkarmayı bilişine.

    Sevgiler

    YanıtlaSil
  5. Gördüğüm tüm karelerde beni o huzur veren tenhalık çekti. Çok samimi söylüyorum İstanbul' un hengamesinden oralara kaçmayı nasıl istedim şu an. Oralarda yaşıyorsanız çok şanslısınız.

    YanıtlaSil
  6. Ömür bir yol deyilmidir Newbahar,Kimine göre şans kimine göre şanssızlık...her güzelliğin bir bedeli vardır.Bende zaten iki satırı alta dizmeyi bir öğrenirsem daha ölmem yine kattım birbirine sözleri.Neyseki siz yarenlerim tanıdılar musahip canı bir kaç dize yazayım okuyan gönüldaşlara hediyem olsun
    .Tanrım ne mucize düzen kurmuşsun
    Güçlüler zayıfı yiyerek yaşar
    Körpe kuzucuğu kurda sunmuşsun
    İnsan da derisin giyerek yaşar

    Üç yüz bin arı yer bir arı kuşu
    Günlük ihtiyacı şaşmasın kişi
    Pastırma sucukla insanlar kışı
    Afiyetler olsun diyerek yaşar

    En vahşi yaratık en güçlü canlı
    Mahlukat içinde en delikanlı
    Birbirini yiyen en eli kanlı
    Kendi kardeşine söverek yaşar

    Hani kainatta adil duruşun
    Hani zalimlerden hesap soruşun
    Boğazımda varsa haram kuruşun
    Yoksul dizlerini döverek yaşar
    Eee degerli üstad Ecece derde buda mazlumca yada musahipce
    Saygılar

    YanıtlaSil
  7. Merhabalar Newbahar, ne olduğunu bilmediğim, anlamadığım blogcu.com'a girip, orada bıraktığım birkaç şiirimden sonra aylardır uğramamıştım. Blogculuğu bilmiyordum ki, ta sizin sualtı şablonlu bloğuma girip te yazdığım şiirlere bıraktığınız yorumlara kadar. Öyle tanışmıştık sizlerle hatırlarsanız. Ömrümün sonuna kadar, ilk gözağrım olan bu ilk blogculuk olayını unutmam mümkün değildir.

    Her zaman minnetle hatırlıyacağım bu anıyı. Kapalıkapılar'a da selamımı söyleyin lütfen. Hoşçakalın, Allah'a emanet olun.

    YanıtlaSil
  8. ben sana imreniyorum biliyor musun? doğal bir yerde doğanın en güzel yerinde sen, doğal güzelliğinle ve yüreğinle yaşayıp bizlerin de yaşamasını sağlıyorsun.. Her günün bir öncekinden daha güzel geçsin sevgili newbahar..

    YanıtlaSil