.

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE&HER TÜRK ASKER DOĞAR

26 Temmuz 2014 Cumartesi

GENETİK MİRAS


       İnsanlarının karaktersiz olduğu bu yere mevlam güzel bir göl vermiş. Oysa onlar gölü hiç hak etmiyorlar.
Ramazan şenlikleri denen şey ne garip! Gündüz oruç tutup tutmadıkları belli olmayan insanlar, gece olunca sahura kadar göl kenarında çekirdek çitleyip, haşlanmış mısır yiyip sergileri geziyorlar.
Normal zamanlarda dahi onların çekirdek yemelerine alışmamışken şimdi on misli fazlasıyla yerler çekirdek kabuğundan geçilmiyor. Bu pis ortam beni fazlasıyla gerdi.

       Uzaktaydım... 1 ay oldu evimden ayrılalı. Bir haftadır temizlik senfonisine kapılmış gidiyorum. Normalde olması gereken bayrama yaklaşınca adı Bayram temizliğine çıktı. Hayır hayır, inanın bayram temizliği değil.
Zaten gelmesini hiç istemediğim bayram, bayram ziyaretleri, zorunlu ikramlar hiç bana göre değil.

       Neden o kadar çok uzak kaldı Newbahar?

        Yıllar öncesinden başıma gelecekleri bilip bilip yaptırdığım ve her seferinde normal çıkan troid hormonları beni ve doktorları kandırıyormuş. Boynumda yıldan yıla büyüyen nodüller nihayet herkesin gözüne çarpınca ve saklaması güç hale gelince ve olağan sandığım sinir, depresyon, uyku hallerim çekilmez olunca Canözüm ün baskısıyla kendimi hastanede buluverdim.
Nihayetinde doktorun görür görmez ''alınması lazım, ameliyat'' demesiyle de kendimi ameliyat masasında buldum. Anacığım da bilmem kaç sene evvel bu ameliyatı olmuştu. Ve teyzelerim de!

           Genetik mirasın zeka, beceri, yetenek olmaması ne can sıkıcı bir durum. Bula bula nodüller buluyor beni. Şimdi boynumda ince bi çentik. Çentik dedim ama daha doğrusu ne diyeceğimi bilemedim.
Geçer mi geçmez mi bilemem! Braz pahalıcaya alınmış merhemi kullandıkça doktor geçeceğini söyledi.

            Şimdi sırada ne var!! Babaanneden alzhemier falan olmasın sakın!

            Öyle olacaksa aklım başımdan gitmeden ölmek isterim.

            Newbahar

     

7 yorum:

  1. Sana geçmiş olsun demekte gecikmiş olabilirim Gül-izim.. Ama bu kadarla kalacak olması tek tesellisi.. ince çentiğine rağmen.. Onu da başı daima dik duran bir güzel bayanın boynundaki kolye olarak düşünmek gerekir.. Ben şu anda bile acıdan kıvranarak yazmaktayım ve gün be gün yaşama isteğimden uzaklaşmaktayım ..

    YanıtlaSil
  2. SANA YAZDIĞIM, HEM DE UZUN UZUN YAZDIĞIM YORUMLARIMIN HİÇ BİRİSİ YAYINLANMIYOR NEWBAHARIM.. SİSTEMDE Mİ BENDE Mİ HATA VAR ANLAYAMADIM. ZİRA BİLMENİ İSTERİM Kİ SANA VE DUYGULARINA İLGİSİZ KALACAK SON İNSAN BENİM.

    YanıtlaSil
  3. CANIM GÜLİZ'İMM BEN DE GECİKMELİ OLARAK GEÇMİŞ OLSUN DİYORUM :(( İNANIYORUM Kİ O ÇENTİK SENİN GÜZELLİĞİNE BİR DE ÖZELLİK KATMIŞTIR :)

    SENİ SEVGİYLE KUCAKLIYORUM GÜLİZ'İMM !!!

    YanıtlaSil
  4. Sevgili Nevbahar çok geçmiş olsun....

    YanıtlaSil
  5. Geçmiş olsun Newbahar. Dilerim bir daha hastalıklar bulmasın seni. Bende bu yıl üç kez geçirdikten sonra bilirim ameliyatların ne denli insanı ürküttüğü.
    Her şey gönlünce olsun.

    YanıtlaSil
  6. Sevgili Nevbahar yazılarınızı tesadüfen okudum.Çok çok beğendim.Yine çok çok geçmiş olsun diyorum.Lütfen yazmaya devam edin. Bilirim yazmak insanı çok rahatlatır.

    YanıtlaSil
  7. Merhabalar.
    Ağustos 2014 ayından beri internet bağlantım olmadığı için artık bloglarda cirit atamıyorum. Bir fırsat bulduğum da kendimi blog sayfalarının arasında buluyorum.
    Bu insanların neyi hak edip neyi hak etmedikleri doğrusu ciddi bir şekilde muhakeme edilecek bir konu.

    Hani, "Kimi bilemez, kimi bulamaz!.." derler ya, ben bu deyişe de inanmıyorum. Böyle güzel bir gölü olmayan bir yöreye güzel bir göl yapsan 3 günde çitlek kabuğuyla doldururlar. O göl kuruduğu zaman da "badem gözlü" olur.

    Ben bu tür değerlerin değerini bilen insanlar olarak Avrupa milletlerini gördüm. Bizim onlardan tek farkımız ne? Eğitim!.. Demek ki, bizler de doğru dürüst adam gibi eğitilsek bu iş olacak gibi.

    Geçmiş olsun dileklerimi iletir, Ramazan kardeşime kucak dolusu muhabbet ve selamlarımla.

    Selam ve dualarımla birlikte Allah'a emanet olunç

    YanıtlaSil