.

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE&HER TÜRK ASKER DOĞAR

15 Ağustos 2011 Pazartesi

ÇEKİRDEK!!!

   


                                                 
      Sabahın köründe yazacağım illaki. Yazacağım yazmasına da yazdıkça cinlerim tepeme çıkacak.
Güzel şehrimin Ramazan Ayı etkinlikleri oluyor her akşam. Tasavvufuymuş, mehteriymiş, semazeniymiş ve fasıl heyetiymiş koca koca, yemyeşil ve üstelik yepyeni, sulak parklarımda insanlara hoş vakitler geçirtmekte.

    Seviyorum bu tür etkinlikleri ama gidip gelmek problem. Geçen akşam babacığımı ikna edip semazenleri izlemeye gittik. Bizim insanımız yeşil bulmaya görsün hemen çullanıveriyor çimlerin üzerine. Sanırsınız gece pikniğine gelmişler, ekmeğini aşını, çayını kapan çimlere şööööle hayvanca içgüdülerini sere sere yayılmakta...
İçimden sövüp süpürüyorum ya şu mübarek saatlerde Allah affetsin gari.

     Birde çekirdek çitleyen iki ayaklı mahluklar var. İnsan diyesim gelmiyor, çekirdek çitleyip çitleyip yere atanlar lütfen üzerine alınsın. Gerisine sözüm meclisten dışarı.

     Adamın karşısına oturduk, çocuklar ve babam. Adam hayattan bağını koparmış (ipini koparmış hayvan), avucunda çekirdek çitleyip çitleyip iki bacağının arasına kabuktan dağ yapmakla meşgul.
Zaten oturduğumuz bankın önünde var bi kabuktan dağ.
Dik dik bakmamıza, yerdeki kabuklara bakıp söylenmemize aldırmıyor beyefendi!

     Ahhh şu semazenler! başları dönmüyor mu? (millet izlemekten öte fısır fısır bu soruyu kendine, yanındakine ve arkasındaki ahaliye sormakta)
Yanımda bir gurup genç kız, onlarda çekirdekle huşu içinde dönmekteler. Gözleri sahnede, elleri ve dişleri çekirdekle huzur bulmakta!
Dayanamayıp yerdeki kabukları gösteriyorum. (Biraz insanlıktan nasiplerini almışlar ki utanıyorlar)

     Takıntım var feci derecede çekirdek yiyip kabuklarını yere atanlara. Erkek olsam dalacağım tekme tokat. İşte kadın olmanın en zor yanı. Tutuyorsun, sövemiyorsun, ahhhhhh ahhhh! ah!

     Bir gün döveceğim birini :))

5 yorum:

  1. ah ki ne ah!..

    YanıtlaSil
  2. Bacım boş yere kendini yeme, böyle bir durumda hemen zabıtayı ara ve şikâyet et,1608 Sayılı Kanun gereğince söz konusu kişilere 143 liralık cezai işlem uygulanıyor 2010'dan beri. Birçok belediye bu uygulamayı yapıyor. Aksi halde Allah muhafaza (http://www.habervitrini.com/cekirdek_kabugunu_yere_atan_cocgu_kafasindan_bicakladi-504500.html) gibi durumlar ortaya çıkıyor güzel ülkemde.
    Ve sen hep yaz herşeyi, sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  3. Merhabalar,

    Kişi sokakta nasılsa, emin olun evinde de öyledir. Bu çekirdeği eğlencelik olarak icat edenin iki gözü kör olsun. Sağlığa zararlı bir oyalanma aracıdır sadece. Almanya'da iken "Vitakraft" isimli bir kuş yemi fabrikası vardı. Çekirdeği işleyerek kuş yemi yapıyorlar. Tabi Almanya'da da bizim görgüsüz Türkler çekirdek işlerler. Almanlar da: "siz kuş musunuz ki de bunu yiyorsunuz!.." derlerdi.

    Çevreyi ve doğayı kirleten herşeye karşıyım. Erkek olsan ne yazar ki, karşındaki hayvan olunca!..

    Temiz bir çevre ve doğa da yaşamak en büyük arzumuzdur. Çevreye ve doğaya zarar veren insan kılıklı hayvanları da Cenab-ı Allah ıslah etsin ve hidayetinden lutfetsin.

    Selam ve dualarımla birlikte Güzeller Güzel'ine emanet olun.

    YanıtlaSil
  4. E hadiiiiiiiii yazsana beeeeeeee!!!!!!!1

    YanıtlaSil
  5. mimledim seni gelip alır mısın?

    YanıtlaSil