.

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE&HER TÜRK ASKER DOĞAR

16 Ağustos 2010 Pazartesi

BEN SİZİ ADAM EDERİM!...

       

     Aralarında ki yaş farkı mı onları bu kadar birbirine düşman yapan!...
Yoksa ikisininde erkek olması mı?

Bazen bu çocuklar kardeş olamaz diyorum! Yahut ufaklık hastanede mi karıştı?

Sanırım onun bu inatçı ve yaramaz tavırları doğduğu karadeniz iklimiyle alakalı!

Abisinide yoldan çıkarıyor velet.

''Yeteeeeerrr! bıktım sizin kavgalarınızdan, çok üzülüyorum''

demek yeterli gelmedi. Baktım bir iki pataklada olacak şey değil!...

''Gelin bakayım buraya. Her birinize 20 puan. Kim kötü söz söyler, hakaret eder ve kavgayı başlatırsa bir puanı düşer. 3 gün sonunda kimin daha fazla puanı varsa 5 lira çalışır benden''

Ufaklık varyemez amca, hemen ''olur'' dedi. Abicik için ise bu yarışma çocuk oyuncağı, mülayim efendi o. Levoya karşı sabrının sınırlarını biraz zorlaması gerekecek:))

Ve formaliteden velet kazanıyor. Ortam eskisine göre daha iyi.

''Gelin bakayım... Yeniden başlıyor yarışma. Bu sefer 50 puanınız var. Süre bir hafta. Dedenlere gittiğimiz zaman puanı o düşürecek ve hemde 2 puan birden. Ona göre ayağınızı denk alın!''

Kavga etmemek için ellerinden geleni yapıyorlar görünsede benim görmediğim anlarda bir iki sataşma oluyor ve şikayetler şikayetler!!...

Görmediğim için kimseden puan düşmüyorum. Ufaklık işi kıvırdı ben meşgul iken abisini sıkıştırıyor ve bağrış, çağrış, pat, küttt!

''görmedin anneeeeee! ''

Abicik kazandı yarışmayı.

Üçüncü oyunda bende varım. Benim puanımı onlar düşürecek ve bende sinirlenip onlara eşşek sıpaları demiyeceğim :)) ve diğer kötü sözler...

Yola geliyorlar. Eskisi gibi kavga etmiyorlar ve sokak çocuğu modundan çıktılar.
Hatta bana fasulye doğramada yardım ettiler. Kurumuş ekmekleri rondodan geçirdik beraber. Kendi çamaşırlarını kendileri katlayıp, yerleştiriyorlar.

Bu çözüm yolu işe yaradı. Yavaş yavaş adam oluyorlar :)))

19 yorum:

  1. gerçekten çok güzel bir yöntem.Ben de denemiştim ama bir zaman sonra işe yaramadığını itiraf etmeliyim.Dmek ki sizin çocuklar daha uysallarmış...

    YanıtlaSil
  2. Sabah sabah beni öyle güldürdün ki Allah da seni güldürsün bacım :-) Evelallah sen adam edersin bence de, hiç şüphem yok. Sanırım erkekler yaradılışları itibarı ile daha kavgacı oluyorlar. Yoruluyorsun, bunu biliyorum ama onlar senin sevgililerin. En kızgın olduğun an bunu hatırla olur mu canım arkadaşım? Haytalarımı öpüyorum, Allah'a emanet olun, siz emanetsiniz şimdi hepimize. Hiç değilse bölgesel olarak çok yakınız. Denizli'ye gelecek olduğumda ararım seni.

    YanıtlaSil
  3. Abidin Dino'nun hasta yatağında kıvranırken ve ölümenden bir gün önce söylediği bir kaç satır geli aklıma nedense:))

    Ölüm mü, ne büyük buluş! Sanırım çaresiz bir hasta için harika bir buluş ölüm...

    Eh bir de ennelerin en büyük derdi vardır elbet. Çaresi olan dertler bunlar:)) Ev Arena'ya dönmüşse,iki savaşçı da anne için önemliyse, Roma Döneminin ölümcül oyunlarını oynatacak değil ya! Çareyi bulmuşsunuz siz:)) Genç yaşımda iki yılllık yönetici hayatım olmuştu. Bir erkek öğrenci yurdunda yöneticiydim. Her sabah yakakhaneleri gezerken, inanılmaz dağınık,batıklık ile karşılaşırdım. Bendeniz de sisiz yöntemi denedim. Daire başına punan verdim. Ay sonunda birinciye beş yıldız ve çeşitli küçük hediyeler veriyordum. Başarı mı? Elbette sorunun yarısından fazlası bitmişti...

    YanıtlaSil
  4. Sevgili Neşe uysallar mı dedin!? Ooooo kedi köpek gibiydiler :)) Ah o paranın gözünü seveyim ben:))

    YanıtlaSil
  5. Atla gel sevgili dostum Ecehan, gönlün ne zaman isterse kapım hep açık.
    Hayvanlar bile eğitiliyor he mi bacım :))

    YanıtlaSil
  6. Güven, sanırım bu yöntemlerle ödül ve cezanın önemi bir kez daha ortaya çıkıyor.
    Sizinkiler odalarını toplamayı öğrenmişler benimkilerde ağızlarını toplamayı :))
    Zamanla dingin bir deniz haline gelecekler (umarıııımmm)

    YanıtlaSil
  7. Karadeniz hırçın ve yaramaz yapar insanı:))
    Bilirim:)))
    Yöntemin şahane ablacık.Annem de abimle bana yapardı yabancı gelmedi bana:))Farketmez kız erkek olunca da kavgalar oluyor ama nedense kavgaları hep küçükler çıkarıyor:)))
    Ödül olumlu pekiştireçken,ceza olumsuz pekiştireç oluyor.Yani ceza verirken sevdikleri bir şeyden mahrum ederek de şahane bir ceza vermiş oluyorsun.
    Ama çocuklar o kadar zeki ki;ne olursa olsun ödülü vermekte gecikmemelisin ve cezayı da tabiki:)Yoksa "amaaan vermez zaten"diye düşünüp yaramazlığa devam edebilirler:)

    YanıtlaSil
  8. Sevgili nevbahar üzülerek size ve yönteminize katılmadığımı söylemek istiyorum.kendi çocuklğumdan biliyorum yaptığım bütün yaramazlıkların farkındaydım ama çocukluk ve yaramazlık herkesin nostaljisidir,asla hiç kimse çocukken yptığı şeylerden pişman değildir.sorun bizim onları çocuk görmemizden kaynaklanıyor oysaki bir insan beyni fotoğraflarından göerek konuşuyorum onların yaşına kadar gelişme gösterir ondan sonraki dönem bilgilerden ibarettir.çevrenize baktığınızda milyonlarca insanın büyümüş olmasna rağmen beyinlerinin büyümemiş olduğunu göreceksiniz. bir de ödülü para değilde başka bir şey yapmanızı öneriyorum(sinema gibi)çünkü siz farkında olmadan çocuklarınızı kötülüğe yönlendiriyorsunuz.Para bütün kötülüklerin anasıdır.bir şeyi daha belirtmek istiyorum bir kitap yazın bu yeteneğiniz var çünkü.

    YanıtlaSil
  9. Çok akıllıca. Gittiği kadar gider. İşlemez olduğu anda bu müthiş anneden başka bir pratik çözüm nasıl olsa çıkar.
    Çok doğal gidiyor her şey. Eminim ki siz de memnunsunuzdur sessiz sünepe olmadıkları için:))
    Sevgiler Newbahar...

    YanıtlaSil
  10. En güzel melodim benim, ödülüde cezayıda geciktirmem adetim değildir:)
    Zaten bu ödül onların kumbarasına küçük bir katkı. Dedim ya ufaklık varyemez diye onu biriktirecek:))

    YanıtlaSil
  11. Hoşgeldiniz Hüseyin Usta, ben yaramazlıklarına çoğu zaman göz yumuyorum zaten. Benim derdim aralarındaki kavga ve ağızlarındaki kötü kelimeler ve hakaretler.
    Çocuktur elbet yaramazlık yapacak mesela şimdi salonun orta yerinde 6 tane sünger minder serilmiş duruyor ve onlar aşağıda:))
    Daha önce bulunduğumuz yerde dilleri kötü kelimelere alıştı ve saygısızca, canları yana yana kavga etmeye başladılar. Bu yöntemle kendilerini topladılar inanın bana. Daha dikkatli konuşuyorlar ve tekmeler havada uçuşmuyor:)
    Diğer etkinliklere gelince şimdi şehir merkezindeyiz artık ve ben onları diledikleri zaman yaşlarına uygun filmler için sinemaya götüreceğim. Bu onların doğal hakkı çünkü. Tatil onların tatili ve ben hem disipline sokacağım hemde eğlendireceğim onları. Umarım demek istediğimi anlatabildim size.
    Kısacası kötü alışkanlıklarından vazgeçecekler.

    YanıtlaSil
  12. Ha birde kitap yazma önerisinde bulunmuşsunuz. Yazılarımı beğenmenize sevindim. Şimdilik benim ki kendimi tatmin etmek. Blogda tanıdığım onlarca yazar var ki, onların yanında kitap düşünmek haddimi aşmak olur.
    Hem kitap çıkaracak kadar ne şiir ne öykü birikimim var. Belki bir gün, belki...

    YanıtlaSil
  13. İlahi Asuman Hanım :))) Sessiz sünepe ha! hiç düşünmemiştim ama siz hatırlatınca evet sünepe olmadıkları için memnunum:) Cin gibiler maşşallah:))
    Bu yöntemden sıkıldıkları zaman ve dediğiniz gibi işe yaramazsa daha nasıl bir oyun bulacağım bilemiyoruuuuummm..
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  14. Merhabalar,
    Bu afacanların biri kız, biri erkek olsaydı yine kavga vardı. Benim çocuklarım öyleydi. Biri kız bir erkekti ve onları kavgalarından ötürü Türk-Yunan ikilisine benzetirdim.
    Allah size sabır, çocuklara da geçim ehliliği versin.
    Hoşçakalın.

    YanıtlaSil
  15. Demek sizin çocuklarda küçükken kavga ederdi Recep Baba, kim kimi döverdi merak ettim doğrusu:))
    Güzel duanız için teşekkürler.

    YanıtlaSil
  16. Newbaharcığım abimle ben de didişirdik hep. Sinsi ve sessiz olan abim cazgır olanı da bendim.Abim masanın altından sessizce dürter ve siner ben ise avaz avaz bağırırdım.Tabii paparayı yiyen de hep ben olurdum.Bulduğun yönteme bayıldım. Aklımın bir köşesine de yazdım :))
    Tüm aileye sevgilerle !

    YanıtlaSil
  17. İzmirdeydim, siz aklıma geldiniz sevgili Çoban Yıldızı...:)

    Acaba halen bu şehirdeler mi dedim kendi kendime.

    Sevgiler

    YanıtlaSil
  18. MERHABLAR GÜZEL DOST ELLERİNİZE SAĞLIK SİZİNDE YAZILARINIZI İZLİYORUM HARİKASINIZ SEVGİLER

    YanıtlaSil