.

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE&HER TÜRK ASKER DOĞAR

4 Ocak 2011 Salı

SABAH SABAH...

''Oy oy oy sen ne güzelsin'' dedim ve sadece başını okşadım. Hemen bacaklarıma sarıldı, üzerime zıpladı. Oynadım azıcık, kıyamadım kızmaya.

Yolum uzun, hızlı yürümem lazım ama peşimi bırakmıyor. Arada cansız cansız havlıyor ve yürüyüşümü yavaşlatıyor.
Offff, nereye kadar peşimden gelecek hiç bilmiyorum. Karşımdan gelen öğrencilerin peşine takılsa bari diyorum, yada işe gitmek için servis bekleyen şu adamlara.
İnsanların ayakları etrafında iki kere turlayıp koşarak bana yetişiyor. Sevimlide kerata. Yanımda yürümesi hoşuma gidiyor. Tıpkı sisli dağlarımda benimle yürüyen Rafi, Reis ve Dayana gibi.
Ne sisli dağım nede onlar var hayatımda. Sadece köpekleri özledim.
Bir saat süren yürüyüşümü kısa kesmek zorundayım. Kızdım yavruya, bağırdım, ''git, gelme!'' dedim ama nafile...
Pireleride var, arada durup kaşınıyor.
Hah! duraktakilere takıldı. İyi, sevdiler şimdi orda oyalanır. Her zamankinden daha hızlı yürüyorum şimdi, gelmesin, bıraksın peşimi. Gözüm arkada kalacak. Ne yapabilirim onun için! Apartmanda yaşıyorum ve müsait değilim ona bakmak için. Hem hayvan bakacak olsam önce kedi alırım kendime.
Yılbaşı geceside oğluşun arkadaşını evine bırakmak için çıktığımda dönüşte yavru bir kedi takıldı peşime. Onuda sevdim, onuda bırakmak zorunda kaldım.
Hızlan, daha hızlan Bahar, gelmiyor şimdi.

7 yorum:

  1. "Hayvanları seven insanları sever. İnsanları seven kendini sever. kendini seven mutlu olur." ( S. Gencal)
    Mutluluklar dileğiyle.

    YanıtlaSil
  2. Tüm sevilenlerin kaderi birgün mutlaka bırakılmak galiba, ne dersin?(Demişsin zaten:-)

    YanıtlaSil
  3. Yazını okurken sabah yürüyüşlerini ne çok sevdiğimi ve nasıl da özlediğimi farkettim. Bir keresinde İstanbul'un göbeğinde Ortaköy'de yavru bir kedi takılmıştı peşime, gece yarısıydı ve biz Beşiktaş'a kadar yürüdük, o da peşimizden geldi. Ben dayanamadım, süt, peynir verdim ama evinde kaldığım arkadaşım evine almama izin vermedi, mecbur bıraktım yavru kediciği.
    Keşke beraber bir sabah yürüyüşü yapabilseydik seninle...

    YanıtlaSil
  4. Newbahar Hanım merhaba..Bayağı bir an oldu herhalde görüşmeyeli..Seni sayfamda görmek çok güzeldi..

    Yazıya gelince içim ısındı...Kedileri çok severim ama bir kere aldık bir kedi ..Geldiğinde kum kazıyarak tuvaletin yapan kedi bana geldikten sonra kum kazımamaya başladı.Her sabah kalktığımda kaynar sular ve çamaşır suları ile saçlarım havada dezenfekte ile uğraşmaktan illallah gelmişti.Bir de inatçı çıktı neden böyle olduğunu bilmiyorum ama böylesi bana denk geldi herhalde bir kere betona yaptı ve bir daha kuma yaptıramadık.Onu yollamak zorunda kaldım pişman oldum..Başedilecek gibi değildi..Onlar için hazırlanan mamaları da yemiyordu..Acaip birşeydi o gün bugün kedi dedin mi bana geliyorlar...Köpek..Bir anımı anlatayım sana..

    Bir zaman bir golden almaya karar verdik.Sorduk beş bin euro mu nedir fiyatı pahalı geldi.Tesadüf sokakta çocuklar golden satıyor.Aldık.Veteriner bile kesin Golden bu dedi.İki ay içerisinde halis mulis sokak köpeği olduğunu anladık..Kısa kaldı yüzü biraz benziyor ama değil...Arka bacağı da sakat çıktı.İki kere ameliyat oldu..Ama iki aydan sonra da kıyıp atamadık tabii..Zeyna..O gün bugün bizim iledir..Tasması olmadı hiç rahat ve asidir..Yola çıkarsın sen burada yürür iken o karşı sokğa dalar başka yerden çıkar..Ancak eğitilince iyi cins köpeklerden hiç bir farlkı olmadığını gördüm..Benim otoriteme göz dikiyor mesela yerimden kalktım mı benim koltuğuma oturuyor..Bana geldi mi benim koltuk onun :))Bir yere götürmedin mi sakat bacağını kaldırıp duygu sömürüsü yapıyor..Rahat yattımı 'ne açtın memelerini utanmaz,kapat hemen kapat bacağını '' nasıl toparlanıyor bir görsen..Ayakkabı giymeden bir yere gittiğine inandıramazsın..Yerinden kaldırmak için yaptığını anlıyor....Bende apartmanda olduğum için arada misafir alıyoruz normalde başka yerde yaşıyor..Bir kaç kere çarşıda rastladım ''sen ne arıyorsun burada kötü yola düşeceksin yürü gidiyoruz çabuk..''Çocuklarımın peşinden hiç ayrılmaz hem de hiç...Köpek bambaşka..Onun sadakati,arkadaşlıpı,dostluğu bambaşka severim köpekleri...

    YanıtlaSil
  5. ayyy insan kıyamıyor onlara da ya...ama elden de bir şey gelmiyor çoğu zaman :(

    YanıtlaSil
  6. Merhabalar,

    Sokaklarda hep böyle karşılaşırız, ama onların ellerinden tutabilmemiz için imkanlarımızın olması gerekiyor. Kaş yapayım derken göz çıkartmamak ta gerekiyor.

    Sağlıklı, huzurlu ve mutlu nice seneler dilerim. Kapalıkapılara selamlarımı iletin lütfen. Allah'a emanet olsun!

    YanıtlaSil
  7. Tüm yazılara yorum yaptım:)) kendime kızdım niye ihmal etmişim sizi diye.bloğunuz harika ve sıcacık:)mutlu,sağlıklı,huzurlu şahane bir yıl geçirmenizi dilerim:)

    YanıtlaSil